İstanbul’da yaşanan korkunç olaylar, Türkiye’yi derinden sarstı. Beyoğlu’nda bir kadına yönelik tecavüz girişimi ve Fatih’te iki genç kızın vahşice katledilmesiyle toplum dehşete kapıldı. Bu olayların yaşandığı saatlerde Teknofest ile ilgili bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tepkilerin hedefi haline geldi. Sonunda sessizliğini bozan Yerlikaya, suçlularla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Yerlikaya, "Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara rahat nefes aldırmayacağız" diyerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı incelemelerden sonra açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans politikalarının devam edeceğini belirten Bakan, İstanbul’da güvenliği artırmak için emniyet personel sayısının 7 bin kişi artırıldığını da sözlerine ekledi.

İstanbul'da dehşet verici olaylar

Dün sabah saatlerinde Beyoğlu’nda bir kadın, iki kişinin tecavüz girişiminden son anda kurtuldu. Bu olayın hemen ardından, Fatih’te Semih Çelik adlı kişi, 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i öldürdü ve ardından İkbal Uzuner'in başını keserek Edirnekapı surlarından attı. Bu vahşet Türkiye’yi derinden yaraladı.

Türkiye sınırına dayanırlar mı? Milli Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e gözdağı Türkiye sınırına dayanırlar mı? Milli Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e gözdağı

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bu tür suçlarla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini ve İstanbul’da güvenliği sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

Editör: İrem Nur Kaya