Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İBB seçimlerinde kaybettiği Ekrem İmamoğlu'nun kendisini telefonla aradığını ve ne istediğini açıkladı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik! Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş karşı karşıya geldi Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik! Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş karşı karşıya geldi

Kurum, İzmit Körfezi’nde gerçekleştirilen dip çamuru temizliği projesini inceledikten sonra konuştu.

İzmit Körfezi’nde gösterdikleri hassasiyetin aynısını Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorununda da gösterdiklerini belirten Kurum, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dışındaki belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri sürdü.

Murat Kurum, konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

"Bizi partizanlıkla suçlayacak en son kişi Sayın İmamoğlu'dur. Çünkü göreve geldiği andan itibaren partizanlık nasıl yapılır tüm Türkiye'ye göstermiş bir kişidir. Başta seçim meydanlarında kimseyi işten çıkarmayacağı sözünü verip, ardından da on binlerce kardeşimizi işsiz bırakmış olan kendileridir. Yine bugün baktığınızda işçi alımı noktasında ittifaklarının referansıyla süreci yürüttüklerini tüm İstanbul, tüm Türkiye bilmektedir. Yine belediye bünyesinde yapılan proje ve yatırımlarda kendi ittifak ortaklarına bu ihaleleri nasıl verdiğini tüm Türkiye bilmektedir. O yüzden dönüp aynaya baksınlar. Partizanlık nasıl yapılıyormuş aynada aslında onu net bir şekilde görecekler.

İmamoğlu bugün beni telefonla aradı. İstanbul'la ilgili yapılması gerekenlere ilişkin görüşme talep etti. Ben de memnuniyetle bunu karşılayacağımı ifade ettim. Telefonla bugün ulaşan daha önce aradığımda sorunlarını, problemlerini ileten kendisi değilmiş gibi hareket ediyor. Önce samimi olacaksınız, milletinize doğruları söyleyeceksiniz. Sonra da eğer bir yanlışlık, bir hata varsa bunu ifade edebilirsiniz. Aradığınız zaman ulaşabiliyorsanız, sorunlarınıza ilişkin çözümleri iletebiliyorsanız, bu çözümleri bir masada konuşabiliyorsanız burada bir partizanlık söz konusu değildir. Ancak protokole bağladığınız işlerde samimi değilseniz, yükümlülüklerinizi yerine getirmiyorsanız, üstüne üstlük çıkıp bir de temel atmama törenleri gibi yeni törenler üretiyorsanız, sizin samimiyetinizi bizler sorgularız. Dolayısıyla kendilerine tavsiyemiz bir an önce işe odaklanmasıdır. 

Milletimiz bizden iş bekliyor. İstanbul'un deprem sorunu varken, İstanbul'un çevre sorunları varken, müsilajla ilgili yapmaları gereken varken, Paris'te Roma'da boy göstermeyi bilenler oturacaklar işlerin başına milletimizin problemini çözmek adına gerekli iradeyi gösterecekler."

Editör: Gürel Yurttaş