DÜNYA

Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov, Fransa'da şartlı olarak serbest bırakıldı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da dört günlük gözaltının ardından ülkeyi terk etmeme şartıyla serbest bırakıldı. Durov, yasadışı faaliyetlere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Fransa'da dört gün boyunca gözaltında tutulan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, ülkeyi terk etmemesi şartıyla serbest bırakıldı. Fransız savcılar, Telegram'ın yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı iddiaları üzerine Durov'u sorgulamış ve Paris yakınlarındaki Le Bourget havaalanında gözaltına almıştı.

Paris savcılığından yapılan açıklamada, Durov'un polis gözetimine son verildiği, ancak ileride mahkemeye çıkarılmasının planlandığı belirtildi. Amerikan basını, Durov ve kardeşi Nikolay Durov için tutuklama emri çıkarıldığını iddia etti.

Fransız yetkililer, Durov'un çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve platformdaki hileli işlemlerle ilgili bir soruşturmanın parçası olarak gözaltına alındığını duyurdu. Rusya'dan gelen tepkiler ise Durov'un tutuklanmasının arkasında Washington'un olabileceği yönünde.