SİYONİST devlet İsrail, 1948 yılında Birleşmiş Milletler örgütünün bir hilesiyle kuruldu. Şimdi gelin bu terör devletinin nasıl kurulduğuna bir göz atalım: 1860’da Budapeşteli orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak doğan siyonizmin kurucusu Theodor Herzl, Viyana Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Avukat sıfatını taşısa da mesleğinin yerine yazarlık yaptı, çeşitli oyunlar yazdı. O zamanlar siyonizm üstüne kapsamlı çalışmalar yaparak Yahudi devletinin kurulmasını tasarladı. Fransa’da ortaya çıkan Dreyfus Olayı sonrası artan Yahudi karşıtlığı hem onun yaşamına hem de siyonizm fikrinin seyrine yön verdi. Yahudiler’in tüm dünyada ezildiği ve acı çektiği düşüncesinden hareketle 1896 yılında Türkçe ‘Yahudi Devleti’ anlamına gelen Der Judenstaat adlı kitabını yayınladı.
1897’de başlayan süreç
1897 yılında Dünya Siyonist Teşkilatı’nın kurulmasını ve kurulduğu İsviçre’nin Basel kentinde teşkilatın ilk kongresinin yapılmasını sağlayan Herzl, kongrede “Ben bugün burada Yahudi devletini kurdum, ancak bunu yüksek sesle söylersem bütün dünya güler. Fakat beş sene içinde ya da elli sene sonra bunu herkes böyle bilecektir” diyerek dikkat çekti. Ayrıca kongrede kurulması planlanan Yahudi devletinin sınırlarını da belirtti ve kongre sonunda Herzl, Dünya Siyonist Teşkilatı’nın başkanı seçildi. Teşkilatın amacına uygun olarak Yahudilerce kutsal sayılan Siyon Tepesi’nin bulunduğu Filistin topraklarında Yahudi devleti kurmak için İngilizler’le bağlantıya geçti. Filistin toprakları o dönem Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında olduğu için, Osmanlı ile iyi ilişkileri olmasından dolayı Alman İmparatoru II. Wilhelm ile ilişkiye geçti, ancak başarılı olamadı.
Abdülhamit reddetti
Yahudiler’in Filistin’e yerleşmesi için çabalayan Herzl, 17 Mayıs 1901’de Osmanlı padişahı II. Abdülhamit ile görüştü. Abdülhamit, belirli bir yerde toplu halde olmamak koşuluyla Yahudiler’in Osmanlı ülkesine gelmelerine izin verdi ancak Filistin’e yerleşim konusunu reddetti. Asıl isteği Yahudiler’in Filistin’e yerleşmesini sağlamak olan Herzl, bunun karşılığında da Osmanlı borçlarının önemli bir kısmını ödeyeceği taahhüdünde bulundu. Abdülhamit, bunu da kabul etmedi. Bunun üzerine Herzl, İngiltere ile yeniden temasa geçerek sorunun çözüleceği fikrinden hareketle İngiliz Sömürgeler Bakanı Joseph Chamberlein ile görüştü. Bu görüşmeden de istediği sonucu alamayınca kısa bir süre sonra Londra’ya davet edildi. Bu görüşmede ‘Yahudi yurdu’ olarak kendisine Uganda teklif edilir, ancak siyonist teşkilat bunu da reddetti. Herzl, İstanbul’a “vaadedilmiş topraklar’ Filistin ve Kudüs için bir kez daha gelir ve tekrar talebi Sultan Abdülhamit tarafından reddedilir.
BM’nin hilesiyle kuruldu
1947 yılında Birleşmiş Milletler, ‘Birleşmiş Milletler Paylaşım Planı’ adlı bir planı duyurdu. Plan, bağımsız Arap ve Yahudi devletlerinin ve uluslararası statüde bulunan Kudüs’ün oluşumunu öngörüyordu. Hileli plan İsrail Yahudi Ajansı tarafından kabul edildi. Ardından 1948’de İsrail Yahudi Ajansı, İsrail devletinin bağımsızlığını ilan etti ve 1948 Arapİsrail Savaşı ile beraber İsrail manda bölgelerin çoğunda kontrolü ele geçirdi. Batı Şeria ve Gazze bölgeleri Arap ülkeleri kontrolünde kaldı. Bu tarihten sonra İsrail, Arap ülkeleriyle birkaç defa daha savaşa girdi ve 1967 yılındaki 6 Gün Savaşı’nın ardından İsrail Batı Şeria, Golan Tepeleri ve Gazze bölgelerini işgal etti. Bu gelişmelerle beraber İsrail, Golan Tepeleri ve Doğu Kudüs’ü yasalarca kendi toprağı olarak saydı. Batı Şeria bölgesini yasaya dahil etmedi. Şimdi ise ABD’nin desteği ile bu toprakların tamamını ilhaka hazırlanıyor. İsrail’in Filistin topraklarını işgali, dünyanın en uzun askeri işgali olarak da bilinir.