İBB Başkanı İmamoğlu'ndan metrobüste doğan Yılmaz bebeğe müthiş hediye! İBB Başkanı İmamoğlu'ndan metrobüste doğan Yılmaz bebeğe müthiş hediye!

 İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında önemli bir düzenlemeye imza attı. Terörden aranan ve renk kategorilerine göre sınıflandırılan teröristlere yönelik ödül tarifesinde değişikliğe gidildi. Bu düzenlemeyle, başta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan’ın da bulunduğu kırmızı kategori için belirlenen ödül miktarı, 20 milyon liraya çıkarıldı.

Kırmızı Kategoride Büyük Artış

 Daha önce kırmızı kategoride yer alan teröristlerin yakalanmasına yönelik ödül miktarı, 10 milyon lira seviyesindeydi. Yeni düzenleme ile bu miktar iki katına çıkarılarak 20 milyon liraya yükseltildi. Kırmızı kategori, terör örgütlerinin en tehlikeli ve üst düzey yöneticilerini içeriyor. Özellikle Fetullah Gülen ve Duran Kalkan gibi isimler, Türkiye’nin güvenlik öncelikleri arasında ilk sırada yer alıyor.

 Bu kapsamda, ödül miktarlarının artırılması, vatandaşların ihbar ve bilgilendirme konularında daha aktif rol oynamasını teşvik etmeyi hedefliyor. Yetkililer, terörle mücadelede halkın desteğinin kritik olduğuna dikkat çekiyor.

Diğer Kategorilerde de Değişiklik Var

 İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme yalnızca kırmızı kategoriyle sınırlı kalmadı. Turuncu, yeşil, mavi ve gri kategorilerde yer alan teröristlerin yakalanmasına yönelik ödüller de artırıldı. Bu kapsamda turuncu kategori için 10 milyon, mavi kategori için 5 milyon, yeşil kategori için 2 milyon ve gri kategori için ise 1 milyon lira ödül verilecek.

Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajı

 Bakanlık yetkilileri, bu yeni düzenleme ile Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurguladı. Terör örgütlerine yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini belirten yetkililer, bu adımın terörle mücadelede caydırıcılığı artıracağına inanıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı