Türkiye’de birçok ABD kökenli yatırım şirketi var. Bunlar yatırım konusunda, finansal alanlarda, bankacılık alanlarında faaliyet gösterirler ve ülke kuralları içinde parasal-finansal işler yaparlar. Bunların en bilinenleri; Morgan Stanley, JP Morgan, Ve gezi olayları dahil, PKK ile parasal ilişkiler, kara para dâhil, her türlü akçeli, Türkiye aleyhine karanlık oluşumların içinde olduğu iddia edilen, Polonya asıllı, Yahudi iş adamı Soros fonlarıdır. Bu yatırım kurumlarının sayısı 10’un üzerinde. Bu banka, yatırım fonları, finansal oluşumların ülkemizde milyarlarca dolar varlığı var. Hisse senedi alır satarlar, tahvil alırlar, hazine bonosu alırlar, faize para yatırırlar, dolar ve de euro alır satarlar. Özetle müşterilerine yatarım hizmeti sunarlar. Onları yönlendirirler.
Kara para aklayıcı Jp Morgan
Bu yatırım oluşumlarının en önemlisi, bir ABD bankası olan JP Morgan’dır. Forbes Dergisi'nin yazdığını göre, JP Morgan’ın 183 milyar dolarlık büyüklüğü var. Çin, Japonya, Rusya, Endonezya, Hindistan… vs dahil, dünyanın her yerinde yatırım hizmeti veren bu global banka-yatırım şirketi, parasal tavsiyelerinden, müşterilerine yatırım hizmetleri vermesinin yanı sıra, karanlık işleri, skandalları ile de meşhurdur. Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkında manipülasyon soruşturması başlattığı, JP Morgan bankası, her türlü kara para aklama, ülkelerin ekonomilerine dinamit koyma, hileli yönlendirme icraatları ile de tescillidir.
Jp Morgan skandalları
ABD bankası JP Morgan, kendi ülkesi dâhil, birçok ülkede birçok skandala adı karışmıştır. Bunlardan bazıları şöyledir; Riskli morgate konut kredisi satıp, müşterilerini aldattığı için 13 milyar dolar ceza. İngiliz müşterilerini yanlış yönlendirip zarar ettirdiği için 50 milyon euro ceza. Libor faizlerinde manipülasyon yaptığı için 80 milyon euro ceza Enerji piyasalarını manipüle ettiği için 410 milyon euro ceza. Madoff skandalında kara para akladığı için 2,6 milyon dolar ceza. Çin’de vasıfsız çocuklar olayına adı karıştığı için 264 milyon dolar ceza. Endonezya’da, aynı bizdeki gibi, müşterilerine tahvilleri azaltmaları için, tavsiye verip ülke ekonomisini karıştırdığı için hem para cezası aldı, hem de faaliyet lisansı 16 aylığına askıya alındı. JP Morgan çalışanı, John Edmonds, para piyasalarında sahte alımlar yapıp, müşterilerini dolandırdığı için işten çıkarıldı, para cezası aldı. Honkong’ta kara para aklamadan 1,6 milyon dolar ceza. İşte böyle dostlar, ülkemizde müşterilerine; “Türk lirası mevduatlarınızı boşaltıp, dolar alın, dolar yükselecek” tavsiyesi yapan, bu JP Morgan’ın, yaptığı karanlık işlerden bazıları bunlar. Listeyi uzatmak mümkün. Yani bu banka sütten çıkmış ak kaşık değil.
Abd bankası olması kafa karıştırıyor
Ülkemizde bir seçim süreci yaşıyoruz. Siyasetçilerimizin gözü ekonomiden ziyade meydanlarda. Ekonomi yönetimi faizleri indirebilmek için, doların ateşini söndürebilmek için bir sürü önlemler alıyor. Hamleler yapıyor. Tam seçim öncesinde, faizlerin düşme eğilimine girdiği, MB’nin faiz oranlarını düşürme düşüncesinin olduğu, alınan tedbirlerin sonuç verme eğilimi gösterdiği bir anda, JP Morgan’ın seçimi, Cumhur İttifakı yönünde olumsuz etkileyecek böyle bir hamlesini yatırım olarak, müşteri memnuniyeti olarak açıklamak mümkün değil. Bu açıklama karanlık bir kafanın ürünü, Türkiye ekonomisini karıştırma düşüncesinin bir ABD hamlesi olabilir. Bu işin arkasında, Yahudi lobi fonları, evangelist kara eli, ABD derin devleti her türlü TC düşmanı oluşum olabilir. Esas mihenk noktası, JP Morgan’ın bir ABD bankası olması. ABD ile her türlü ekonomik, askeri ve de siyası olarak sıkıntılı günler yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti'ne bir ABD bankasının musallat olması ilginç! Niye bir Fransız, İngiliz, Alman yatırım şirketi değil de? ABD şirketi, bankası? Özetle dostlar ABD’nin ekonomimize darbe vurma, karıştırma girişimleri devam ediyor. Onun için artık şu stratejik dost kelimesini kaldırıp, Stratejik düşman aşamasına geçmeliyiz.