Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "enflasyon muhasebesi" ile ilgili küçük işletmelere yönelik açıkladığı yeni kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Palandöken, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılmasının esnafın beklentilerini karşıladığını ifade etti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı

"50 Milyonluk Ciro Barajı Esnafı Rahatlattı"

Palandöken, daha önce esnafın enflasyon muhasebesine tabi tutulmasının yaratacağı zorlukları dile getirdiklerini ve bu uygulamanın kaldırılması yönünde taleplerde bulunduklarını hatırlattı. "Esnafımız enflasyon muhasebesine hazır değildi ve mevcut enflasyonist ortamda bu uygulama büyük sıkıntılar doğuracaktı," diyen Palandöken, cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin bu düzenlemeden muaf tutulmasını oldukça yerinde bir karar olarak nitelendirdi.

Vergide Adalet Vurgusu

Palandöken, enflasyon muhasebesinin borçlu ve zarardaki işletmeler için fiktif kârlar doğurabileceğini, bu durumun ise vergi adaletiyle bağdaşmadığını belirtti. Bu yüzden yapılan düzenlemenin esnaf için büyük bir rahatlama sağladığını ve taleplerinin karşılık bulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken, bu düzenlemenin esnafın ekonomik yükünü hafiflettiğini ve özellikle küçük işletmelerin bu süreçte daha fazla zorlanmadan yollarına devam edebileceklerini söyledi.