Karadeniz açıklarında avlanan palamut balıklarının boyutları büyüdü ve tezgahlarda bir balığın tanesi 1 kiloyu aştı. Balıkçılar, 3 gün önce 80 liradan satılan palamutların, olumsuz hava koşulları nedeniyle şimdi 100 liradan alıcı bulduğunu ancak yine de fiyatların düşük olduğunu belirtiyor.

Karısını boynundan vurdu, ambulansı çağırdı Karısını boynundan vurdu, ambulansı çağırdı

“Fiyatlar ilerleyen günlerde artacak”

Ordulu balıkçı Erdal Çamaş, ilerleyen günlerde fiyatların daha da yükselebileceğini dile getirerek, “Balık şu anda bol ama sert hava koşulları nedeniyle fiyatlar biraz arttı. Şu an iri boy palamut 100 lira. Bu fiyatlar gerçekten çok ucuz. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde balık azalacağı için fiyatlar yükselebilir. Türkiye’nin dört bir yanına sevkiyat yapıldığı için balık her zaman yeterli olmayabiliyor. Hava şartları uygun olmadığında balık azalıyor ve fiyatlar yükseliyor” dedi.

“Bereketli sezon iki yılda bir gelir”

Balıkçı esnafı Özay Çakır, bu yıl balıkların çok bereketli olduğunu ifade etti. Son iki yılın en verimli mevsimini yaşadıklarını vurgulayan Çakır, “Palamut balığının tanesi 1 kilo 200 gram geliyor ve tanesi 100 lira. Her çeşit balığımız mevcut, bu bolluk iki yılda bir yaşanır. Müşterilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini ve bolca alıp dolaplarına koymalarını tavsiye ederiz. Hava koşulları sertleştiğinde ilerleyen günlerde fiyatların yükselebileceğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Editör: Emine Koç