SPOR

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı kuralı açıklaması!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de yabancı oyuncu sınırının kalkacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önümüzdeki sezon yabancı futbolcu kuralında köklü değişikliklere gidileceğini açıkladı.

Ekol TV'de katıldığı Az Önce Konuştum programında konuşan Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de yabancı futbolcu sınırının kaldırılacağını duyurdu. Hacıosmanoğlu, "Süper Lig'de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ancak belirli kriterler getireceğiz," ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda Süper Lig'de yabancı futbolcuya tam serbesti tanınacağını belirten Hacıosmanoğlu, Trendyol 1. Lig'de ise yabancı oyunculara yer verilmemesi gerektiğini savundu. Hacıosmanoğlu, "1. Lig'de yabancı futbolcunun işi yok. Genç oyuncuların ve yerli futbolcuların gelişimi için bu önemli," dedi.

Mevcut yabancı oyuncu kuralları kapsamında, Trendyol Süper Lig'de takımlar A takım listelerinde 14 yabancı futbolcu bulundurabiliyor ve bu oyunculardan 12'sini maç kadrosuna dahil edebiliyor. Sahada ise en fazla 11 yabancı futbolcu oynatılabiliyor. Trendyol 1. Lig'de ise takımlar, listelerinde 8 yabancı bulundurabiliyor ve bunların 6’sını maç kadrosuna yazıp, sahaya çıkarabiliyor.

Hacıosmanoğlu, yabancı futbolculara serbestlik tanırken, belirli kriterlerin uygulanacağını da vurguladı. Bu kriterlerin, yabancı futbolcuların yetenek seviyesini ve ligdeki katkılarını artırmaya yönelik olacağını belirten TFF Başkanı, detaylı açıklamalar için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Hacıosmanoğlu'nun yabancı kuralıyla ilgili açıklamaları, özellikle Süper Lig kulüpleri için önemli bir değişim anlamına gelirken, genç ve yerli futbolcu gelişimini teşvik amacı taşıyan bu yeni düzenleme, Türk futboluna nasıl bir etki yapacağı konusunda merak uyandırıyor.