Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında önemli bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının bu uygulamadan muaf tutulmasına karar verdi. Böylece, kadın kuaförleri ve güzellik salonları pazar günleri açık kalabilecek ve hangi gün izin yapacaklarını kendileri belirleyebilecek.

Bakanlık'tan Açıklama

Ticaret Bakanlığı, uygulamanın 1 Temmuz 2024'te başlamasından bu yana, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının düğün, nişan gibi organizasyonlar nedeniyle hizmet sunmakta zorlandığını ve bu durumun tüketicilere de yansıdığını belirtti. Ayrıca, turizm sezonlarının farklı bölgelerde değişiklik göstermesi nedeniyle işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini sınırlayabileceği değerlendirilerek, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanma zorunluluğundan muaf tutulmasına karar verildi.

Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm tamamlandı! Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm tamamlandı!

Ne Olmuştu?

1 Temmuz 2024'te yürürlüğe giren düzenlemeyle, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararlaştırılmıştı. Uygulamanın başlamasıyla birlikte, işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde idari yaptırımlar uygulanacağı duyurulmuştu.