İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olan Timur Cihantimur hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Mısır ve ABD'ye kaçtıktan sonra kırmızı bültenle yakalanan ve ABD'de cezaevine konulan Cihantimur'un, cezaevindeyken yalnızca bir kişiyi aradığı öne sürüldü.

Babasıyla Hiç İletişim Kurmadı

İddiaya göre, Timur Cihantimur cezaevindeyken İstanbul'da yaşayan kız arkadaşını aradı ve babası Bülent Cihantimur ile hiç iletişim kurmadı. Cezaevinde zor koşullar nedeniyle iki kez yer değiştirildiği belirtilen Cihantimur'un, avukatları aracılığıyla psikolojik durumu gerekçesiyle tahliye talebinde bulunduğu bildirildi.

“Cumhurbaşkanlığında Kuzenim Var” diyen veli öğretmeni sürdürdü: Veliler adalet arayışında “Cumhurbaşkanlığında Kuzenim Var” diyen veli öğretmeni sürdürdü: Veliler adalet arayışında

Olayın Geçmişi

1 Mart'ta İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Timur Cihantimur'un kullandığı araç, yol kenarında arızalı şekilde park etmiş üç ATV'ye çarpmış ve 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte Mısır ve ABD'ye kaçmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle haklarında kırmızı bülten çıkarılan anne ve oğlu, ABD'nin Boston kentinde yakalanmıştı.

Türkiye, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un iadesini talep ederken, Cihantimur'un cezaevinde yaşadığı süreç merak konusu oldu.

Editör: İrem Nur Kaya