İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor. Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın duruşma öncesinde alınmasını talep etti.

Savcılık İade İçin Karar Bekliyor

Başsavcı vekili Levy, mahkemeden, Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi için gerekli hukuki sürecin tamamlanmasını ve bu kararın ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını istedi. İade talebinin taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçları kapsamında olduğuna dikkat çeken Levy, iki ülke arasındaki anlaşmaya göre sanığın Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu belirtti.

Savunma Tarafından Dava Düşürme Talebi Reddedildi

Savcılık ayrıca, Cihantimur’un avukatlarının daha önce davanın düşürülmesi yönünde yaptığı başvuruya itiraz etti. İade süreci için Türkiye’nin sunduğu delillerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan savcılık, son bir duruşma ile yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesini talep etti.

Avukatlardan Tahliye ve Gizlilik Talepleri

Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir? Ünlü ressam Mustafa Ayaz hayatını kaybetti! Mustafa Ayaz kimdir?

Cihantimur’un avukatları, müvekkilleri için yeniden tahliye talebinde bulunurken, mahkemeye sunulan psikiyatri raporunun gizli tutulmasını talep etti. Avukatlar, Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un ABD'ye gitme kararına itaat ettiğini savundu.

Sürecin Devamı Bekleniyor

Cihantimur’un iadesiyle ilgili son duruşmanın yapılması ve ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmanın şartlarının yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi bekleniyor. Süreçle ilgili nihai kararın yakın zamanda açıklanması öngörülüyor.