Antalya’nın Serik ilçesinde, 9 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit’in acı akıbeti ortaya çıktı. Bir dönem dini nikahla birlikte yaşadığı Mehmet Basık'ın yer göstermesiyle toprağa gömülü halde bulunan kemik parçalarının, Nihal Babayiğit'e ait olduğu belirlendi. Genç kadının kaybolması ve ardından yaşananlar, trajik bir süreci gözler önüne serdi.

Sosyal Medyada Başlayan İlişki, Dramla Sonlandı

Nihal Babayiğit, 2022'de Batman'da yaşayan işitme engelli Mehmet Basık ile sosyal medyada tanıştı. Kısa bir süre sonra ilişkileri ciddileşti ve Nihal, ailesinin bilgisi dışında Batman'a giderek Mehmet Basık ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. 2023’te bir çocuk dünyaya getiren genç kadın, doğumdan 15 gün sonra anlaşmazlık nedeniyle bebeğini Batman’da bırakıp ailesinin yanına, Serik’e döndü.

Kan Donduran Fotoğraflar ve Şüpheli Görüntüler

9 Ekim 2023'te Mehmet Basık, Serik'e gelerek Nihal Babayiğit ile buluştu. Bu buluşmadan sonra Nihal'den haber alınamadı. Ailesi genç kadını ararken, 1 Mayıs 2024'te, Mehmet Basık'ın tanıdığı olduğu öğrenilen kişiler, Nihal’in dayısına çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi. Görüntülerde, Nihal'in boynunda kan izleri ve yerde hareketsiz yatar haldeki fotoğrafları vardı. Aynı videoda, Mehmet Basık'ın genç kadının kimliğini ve cep telefonunu gösterdiği anlar da yer aldı. Aile, bu delillerle polise başvurdu ve Mehmet Basık kısa sürede gözaltına alındı.

Şüphelinin Yer Göstermesiyle Kemik Parçaları Bulundu

Mehmet Basık, soruşturma kapsamında Batman Cezaevi’nden Serik’e getirilerek yer gösterme işlemine tabi tutuldu. 13 Haziran’da yapılan aramalarda, Serik-Belek kara yolu üzerindeki ağaçlık bir alanda Nihal Babayiğit'e ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulundu. Kemikler, otopsi ve DNA incelemeleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan incelemeler sonucunda, kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu tespit edildi.

“Kızımın Kemiklerini Toprağa Verdik”

Damadına ateş eden baba ona siper olan kızını vurdu: Fadimana Ok öldü Damadına ateş eden baba ona siper olan kızını vurdu: Fadimana Ok öldü

DNA sonucunun açıklanmasının ardından baba Vedat Babayiğit, kızına ait kemikleri teslim alarak Serik’te toprağa verdi. Büyük bir acı yaşayan aile, şimdi genç kadının mezarı başında adaletin yerini bulmasını bekliyor. Cinayet şüphelisi Mehmet Basık ise Antalya’nın Manavgat ilçesindeki cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Editör: İrem Nur Kaya