Toyota Motor ve BMW, yakıt hücreli araçlar konusunda mevcut işbirliklerini bir adım ileri taşıyor. İki otomobil devi, elektrikli araçlara olan talebin yavaşladığı bir dönemde, hidrojenle çalışan araçları yeni nesil çevre dostu modeller olarak görüyor ve bu alandaki ortaklıklarını güçlendiriyor.

İstanbul'da ekmeğe dev zam kapıda! Fırınlar gizlice fiyatları artırdı İstanbul'da ekmeğe dev zam kapıda! Fırınlar gizlice fiyatları artırdı

BMW, birkaç yıl içinde bir yakıt hücreli araç modelinin seri üretimine başlamayı planlıyor. Bu doğrultuda, Japon ve Alman şirketler önümüzdeki hafta yeni bir mutabakat zaptı imzalayacak. Resmi duyuru ise 5 Eylül'de BMW'nin medya toplantısında yapılacak.

Yakıt hücreli araçlar, hidrojen ve oksijenin kimyasal reaksiyonu ile elde edilen elektrikle çalışıyor ve bu süreçte yalnızca su salınımı yaparak çevreye zarar vermiyor. Ayrıca, elektrikli araçlara göre daha kısa dolum süresi gibi avantajları bulunuyor.

Toyota ve BMW'nin 2012'den bu yana devam eden işbirliği, bu yeni anlaşma ile daha da genişleyecek. Toyota, BMW'ye hidrojen tankları ve yakıt hücresi sistemleri gibi kritik bileşenler tedarik edecek. BMW ise bu bileşenleri kullanarak aracın geri kalanını, kendi EV teknolojisiyle entegre şekilde üretecek.