Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor, sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Karşılaşma, ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona erdi. Trabzonspor'un 13. dakikada Edin Visca'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı mücadelede, bordo-mavililer uzun süre eksik oynamak zorunda kaldı. Visca, Trabzonspor-Beşiktaş rekabetinde en erken kırmızı kartı gören oyuncu olarak tarihe geçti.

Maça yüksek tempoda başlayan iki takımın yeni transferleri de sahne aldı. Trabzonspor'da Braga'dan transfer edilen Simon Banza, Beşiktaş'ta ise Benfica'dan gelen Joao Mario ilk maçlarına çıktı.

Trabzonspor, Visca'nın kırmızı kart görmesinin ardından 17. dakikada Enis Bardhi'nin kullandığı duran topta Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu gol, Trabzonspor'un bu sezon ligdeki ilk golü oldu.

UEFA cezasını resmen açıkladı! Fernando Muslera'ya şok ceza UEFA cezasını resmen açıkladı! Fernando Muslera'ya şok ceza

Beşiktaş, 39. dakikada Gedson Fernandes'in attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Rafa Silva ile verkaça giren Svensson'un asistinde Fernandes, yakın mesafeden topu ağlara göndererek eşitliği sağladı. Bu gol, Gedson'un ligdeki 2., sezonun ise 5. golü oldu.

İkinci yarıda her iki takım da buldukları fırsatları değerlendiremedi ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Trabzonspor, ligde oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılarak puanını 3'e çıkardı. Beşiktaş ise ilk kez puan kaybederek 4 maç sonunda 10 puan topladı.

Editör: Nehir Durdağı