DÜNYA

Trump'ın ABD’yi Bitcoin süper gücü yapma vaadi

Trump, ABD'yi dünyanın Bitcoin süper gücü yapma sözü verdi. Kripto politikalarıyla dikkat çeken Trump, hükümetin kripto para düzenlemelerini eleştiriyor.

Eski Başkan Trump, ABD'yi "Bitcoin Süper Gücü" Yapma Sözü Verdi

Donald Trump, ABD'yi dünyanın kripto merkezi haline getirme planını açıkladı. Nashville'deki Bitcoin Konferansı'nda konuşan Trump, ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisinde lider olması gerektiğini vurguladı.

Trump'ın Kripto Para Vizyonu

Trump, ABD'nin kripto para teknolojisini benimsememesi durumunda Çin'in bu alanda lider olacağını belirtti. "ABD'nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını istiyorum." diyerek Amerika'nın öncülük etmesi gerektiğini söyledi. Bitcoin'in geleceği tanımlayacağını ve bu geleceğin ABD'de şekillenmesi gerektiğini ifade etti.

İlk Gün İşten Çıkarmalar ve Yeni Atamalar

Trump, göreve gelir gelmez ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'i görevden alacağını ve yerine yeni bir başkan atayacağını duyurdu. Ayrıca, bir Bitcoin ve Kripto Başkanlık Danışma Konseyi kuracağını ve bu konseyin 100 gün içinde şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacağını belirtti.

Merkez Bankası Dijital Para Birimi Karşıtlığı

Trump, başkanlığı süresince Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını vurguladı. Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, asıl tehdidin mevcut ABD hükümetinin politikalarından kaynaklandığını söyledi.

Bitcoin Hakkında Tavsiyeler

Bitcoin ve kripto para birimlerinin hızla yükseleceğini öngören Trump, yatırımcılara "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu. Seçilmesi halinde, hükümetin sahip olduğu Bitcoin'lerin stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.