ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından  yerine aday gösterdiği yardımcısı Kamala Harris'e  başkan adaylarından Donald Trump'ın  2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1000 dolar olmak üzere 2 kez bağış yaptığı öğrenildi.

Donald Trump'tan açıklama! Kazanırsa Elon Musk'a hangi görevi verecek? Donald Trump'tan açıklama! Kazanırsa Elon Musk'a hangi görevi verecek?

Biden'ın adaylıktan çekilmesi sonrası gözler Kamala Harris'e çevrilirken ABD basını, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın, 2011 ve 2013'te Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara 2 kez bağış yaptığını ortaya koydu.

Haberlere göre, finansal kayıtlar, Trump'ın Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te  1000 dolarlık bağış yaptığını gösteriyor.

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump'ın başkanlığı öncesinde, Harris'e California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara bağışları sosyal medyada gündem olurken, uzmanlar Trump'ın, iş insanı olarak Demokrat Partiye yaptığı eski bağışlarının olağan bir durum olduğunu belirtiyor. Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın 2014'te Harris'ın kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı.

The Sacramento Bee gazetenin 2020'deki haberinde, Trump'ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015'te, Harris'in, söz konusu bağışları "insan hakları savunucusu bir vakıfa" bağışladığı belirtilmişti.
 

Editör: Nehir Durdağı