ABD’de seçim yarışı hız kazanırken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitinginde rakibi Kamala Harris'i sert sözlerle eleştirdi. Trump, Harris’i "beceriksiz" olarak nitelendirerek, başkan olması durumunda ABD’yi 3. Dünya Savaşı’na sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Trump, mitingde yaptığı konuşmada, Harris’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gibi liderlerle mücadele etmekte yetersiz kalacağını savundu. "Dünyanın küresel çapta bir savaşa hiç bu kadar yakın olmadığını" dile getiren Trump, başkan seçilmesi halinde bu tür bir savaş riskinden kaçınacağı sözünü verdi. Harris'in liderlik yeteneklerini hedef alan Trump, "Harris'i başkan yapmak milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynamak demektir" dedi.

İran-Pakistan sınırında silahlı saldırı: 10 asker hayatını kaybetti! İran-Pakistan sınırında silahlı saldırı: 10 asker hayatını kaybetti!

Trump, Harris’i eleştirirken, onun yeterli liderlik becerilerine sahip olmadığını öne sürdü ve ekledi: “Harris, işini doğru düzgün yapamayacak kadar beceriksiz olduğu için bizi kesinlikle 3. Dünya Savaşı'na sokacaktır.” Bu sözler, Trump’ın rakibine yönelik sert çıkışının bir parçası olarak seçim sürecinde dikkat çekiyor.

Editör: Nehir Durdağı