GENEL

TSK’dan Irak ve Suriye’de hava harekatı: 59 terörist etkisiz!

TSK ve MİT, TUSAŞ'a yapılan hain saldırı sonrası Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki 47 terör hedefini imha etti. 2'si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdikleri kapsamlı hava harekatlarıyla 47 terör hedefini imha etti. TUSAŞ'a yönelik hain saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, 2'si sözde üst düzey olmak üzere toplam 59 terörist etkisiz hale getirildi.

Dün akşamdan itibaren başlatılan hava harekatlarında, terör örgütlerine ait mağara, sığınak, depo ve tesislerden oluşan 47 hedef vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarda büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını belirtti. Hava harekatları sonucunda 59 terörist etkisiz hale getirildiği ve bu teröristlerden 2’sinin örgütte sözde üst düzey konumda olduğu açıklandı. İmha edilen hedefler arasında, teröristlerin barındıkları sığınaklar ve stratejik noktalar yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında 5 kişi şehit olmuş, 22 kişi yaralanmıştı. Bu saldırının ardından MİT ve TSK, koordineli bir şekilde operasyon düzenleyerek terör örgütlerinin planlarını boşa çıkardı. Hedef alınan bölgelerdeki terör noktaları, yüksek hassasiyetle yapılan operasyonlarla yerle bir edildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ’a yönelik saldırının tesadüfi olmadığını ve bu tür tehditlere boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Bakan Güler, "Türkiye asla hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Hainlerin oyunlarını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz," diyerek kararlılık mesajı verdi.

Türkiye, terörle mücadelesinde hız kesmeden devam ederken, son hava harekatlarıyla terörist yapılanmalara ağır bir darbe indirdi. TSK ve MİT, bölgedeki operasyonlarını kararlılıkla sürdürecek.