Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulaması belli oldu. 16-74 yaş grubundaki bireyler arasında internet kullanım oranı 2024 yılında yüzde 88,8'e yükseldi.

WhatsApp Zirvede: Kullanım Oranı Yüzde 86,2

Araştırmaya göre, Türkiye'de en fazla kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulaması yüzde 86,2 ile WhatsApp oldu. Onu yüzde 71,3 ile YouTube ve yüzde 65,4 ile Instagram takip etti. Cinsiyet bazında incelendiğinde, erkeklerin yüzde 89,5 ile en çok WhatsApp'ı, kadınların ise yüzde 82,9 ile yine WhatsApp'ı kullandığı gözlendi.

Kadın ve Erkek Kullanıcılar Arasında Farklılıklar

Selçuk Bayraktar'dan dev iddia: Türkiye artık onu da üretecek Selçuk Bayraktar'dan dev iddia: Türkiye artık onu da üretecek

YouTube kullanım oranı erkeklerde yüzde 74,7, kadınlarda ise yüzde 68 olarak belirlendi. Instagram kullanımı ise erkeklerde yüzde 67, kadınlarda ise yüzde 63,9 olarak kaydedildi. Bu veriler, WhatsApp'ın hem erkekler hem de kadınlar arasında en popüler uygulama olduğunu gösteriyor.

Editör: İrem Nur Kaya