Filistin'deki Batı Şeria'nın Nablus kenti Valisi Gassan Daglas, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü otopsi raporuyla doğruladıklarını açıkladı. Otopsi, Nablus'taki En-Necah Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Daglas, raporun sonucuna göre Eygi'nin başına isabet eden bir kurşunla hayatını kaybettiğini belirtti, ancak başka ayrıntı vermedi.

Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar! Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar!

İsrail Askerleri, Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi Vurdu

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı