İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Türk mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü Avrupa'ya çıkarma yapacak

Türk mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü Avrupa'ya çıkarma yapacak

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Almanya ve Fransa'da gerçekleşecek fuarlara katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörünün dünya ticaretinde daha çok söz sahibi olması için çalışmalarını hızlandıran İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Almanya ve Fransa’da düzenlenecek fuarlarda yerini almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Avrupa'nın önde gelen ambalaj ticaret fuarlarından biri olarak her yıl Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen FachPack ile 4-7 Kasım 2024 tarihleri arasında ambalaj, proses, baskı ve lojistik sektörlerini Fransa’nın Paris şehrinde bir araya getirecek All4Pack’e milli katılım gerçekleştirecek. Ticaret Bakanlığı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği koordinasyonunda gerçekleşecek organizasyonla, her iki fuarda da geçtiğimiz yıl 2, 77 milyar dolar ihracat gerçekleştiren kağıt ve karton ürünleri sektörünün yenilikçi ve özgün yapısı da ortaya konacak. Yaklaşan fuarlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, "Dünya fuarlarında yer almayı, en yeni teknoloji ve trendleri yerinde görmek ve deneyimlemek açısından bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca sektör temsilcilerimizle birlikte bu fırsatları olabildiğince verimli değerlendirerek, üretim gücümüzü dünyaya gösterip mevcut pazarlarımızda payımızı artırmak istiyoruz" dedi.

İhracat rakamlarını artırma hedefi

Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği ihracat stratejileri odağında çalışmalarını yürüten İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, uluslararası fuarlara milli katılım gerçekleştirerek mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörünün kalitede ulaştığı son noktaya projeksiyon tutacak. Söz konusu fuarlar aracılığıyla yakalanan istikrarlı ihracat rakamlarının daha da yukarıya çekilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda fuarlara gösterilecek yoğun katılımla Türkiye’nin iki ülke pazarından da aldığı payın artırılması planlanıyor. 24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya-Nürnberg’te gerçekleşecek olan ve ambalaj endüstrisinin geniş yelpazede ürün ve hizmetlerini sergilemesine olanak tanıyan, sektör profesyonellerini bir araya getirerek önemli bir ticaret hacmi oluşturan FachPack Fuarı'nda Türkiye milli katılım organizasyonu çerçevesinde 573 m2 alanda 24 firması ile yer alacak. 4-7 Kasım 2024 tarihleri arasında ambalaj ve lojistik sektöründeki yenilikleri, trendleri ve teknolojik gelişmeleri sergilemek için önemli bir platform sunan All4Pack Fuarı’nda ise Türkiye’yi, 944 m2 alanda 39 firma ile temsil edecek.

Kâğıt ve karton ürünleri sektöründen ihracat hamlesi

Fuarların sektörün ihracat rakamlarının daha da yukarılara taşınması açısından bir çekiç güç oluşturduğuna değinen Duran, “Kâğıt ve karton ürünleri sektörümüz geçtiğimiz yılı 2, 77 milyar dolarlık bir ihracat ile kapattı. Bu yılın ilk 7 ayında ise 1, 67 milyar doları aşan ihracatımız bulunuyor. Şu an geçen yıla oranla ihracatımızı yüzde 2, 98 artırmış görünüyoruz Hedefimiz yıl sonuna kadar bu ivmeyi sürdürerek ülkemiz ekonomisine hatırı sayılır bir katkı sunmak Bunun için yılın kalan döneminde gerçekleşecek fuarlara yoğun katılımlar göstererek yenilikçi ürün ve çözümlerimizi sergileyip ihracat rakamlarımızı artıracak hamleler gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *