EKONOMİ

Türk otomotiv devine 3 aylık süre! İflasın eşiğine geldi

Türk otomotiv devi iflasın eşiğine geldi. Mahkeme, ünlü firmaya 3 ay süre verdi.

Türkiye'nin ünlü otomotiv firması iflasın pençesine düşerken mahkeme tarafından dev şirkete 3 aylık süre tanındı.

KONKORDATO TALEBİNDE BULUNDULAR

29 yıldır üretim yapan Türkiye'nin öncü otomotiv firmalarından 07 Uğur Profil A.Ş., ekonomik krizle baş edemeyerek konkordato başvurusunda bulundu.

Antalya'da faaliyette olan ünlü şirket, 16 Temmuz 2024'te Alanya Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla sektörde büyük yankı uyandırdı.

MAHKEMEDEN 3 AYLIK SÜRE

Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirerek 07 Uğur Profil A.Ş.'ye üç aylık geçici mühlet verdi. Bu süreçte şirketin varlıklarının korunması için gerekli tedbirler alındı ve 14 Ekim 2024'te yapılacak duruşmada şirketin geleceği hakkında nihai karar verilecek. 1995'ten beri otomotiv, nakliyat ve inşaat sektörlerinde önemli bir oyuncu olan 07 Uğur Profil A.Ş., inovatif çalışma standartlarıyla sektördeki yerini korumaya çalışsa da, küresel ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkilerden kaçınamadı.

Konkordato komiserleri olarak atanan Av. Merve Çetin, YMMM Sabiha Kılıçoğlu ve İnşaat Mühendisi Orkun Şahin, şirketin yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlayacak. Şirketin faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için gerekli makineler ve araçlar, hacizlerin devamı kaydıyla alacaklılara teslim edildi.