AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, 2024-2025 sezonunda Türkiye'nin 300 bin tonun üzerinde fındık ihraç etmeyi hedeflediğini açıkladı. 1 Eylül'de başlayan yeni ihracat sezonunda, ihracatçı firmaların birçok ülkeye fındık göndermeye başladığını belirten Gürsoy, Türk fındığının kalitesi ve ihracat başarısıyla dünya pazarında kendini kanıtladığını vurguladı.

Gürsoy, 2023-2024 sezonunda 303 bin 458 ton fındık ihracatı yapıldığını ve bu satışlardan 2 milyar 349 milyon dolar gelir elde edildiğini hatırlatarak, bu rakamın bir önceki sezona göre yüzde 30,86 arttığını ifade etti. Türk fındığının özellikle Uzak Doğu ülkelerine, başta Çin olmak üzere, artan ihracat hacmiyle dikkat çektiğini belirten Gürsoy, alternatif pazar arayışlarının da olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Editör: Sinan Saygı