Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, toplam 109 işçi alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TCDD, 84 tren teşkil ve 25 istasyon operasyon işçisi alacak. Bu alımlar, belirsiz süreli sözleşmeyle gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar için iş gücü talepleri, 6 Eylül 2024'e kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayımlanacak. Adayların, başvuru şartlarını, evrak teslim tarihini ve yerini, sözlü sınav tarihini TCDD'nin resmi internet sitesinden öğrenmeleri gerekiyor.

Araç sahiplerine müjde! Fiyatlar düşüyor Araç sahiplerine müjde! Fiyatlar düşüyor

Başvuruda bulunacak adayların dikkat etmesi gereken en önemli şartlardan biri ise 31 yaşından gün almamış olmaları. Başvuru sürecini tamamlayan ve İŞKUR tarafından nihai listede isimleri yer alan adayların, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına evraklarını teslim etmeleri gerekiyor.

Yeni işe alınacak 109 işçi, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Eskişehir, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Kayseri, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Adıyaman, Malatya, Sivas, Hatay, Konya, Kütahya, Isparta ve Afyonkarahisar illerinde görevlendirilecek.