İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Türkiye sınırına dayanırlar mı? Milli Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e gözdağı

Türkiye sınırına dayanırlar mı? Milli Savunma Bakanlığı'ndan İsrail'e gözdağı

MSB, İsrail-İran gerilimi sonrası bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. TSK, Türkiye'yi tehdit eden her türlü tehlikeyi bertaraf etmeye hazır.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail ile İran arasındaki gerilim sonrası bölgedeki gelişmelerin dikkatle izlendiğini duyurdu. MSB, İsrail'in Türkiye'ye yaklaşabileceği iddialarına sert bir yanıt verdi. Yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden her türlü tehlikeyi etkisiz hale getirecek güce sahip olduğu vurgulandı. Aynı zamanda İsrail'in Lübnan'a başlattığı kara harekâtı ve İran ile İsrail arasındaki gerilimle ilgili de önemli mesajlar paylaşıldı.

Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı

MSB'nin basın bilgilendirme toplantısında, bölgede artan tansiyon ve İsrail’in saldırılarının uluslararası güvenliği tehlikeye attığı ifade edildi. MSB kaynakları, "Alınması gereken tedbirleri alıyoruz, " diyerek Türkiye'nin savunma ve güvenlik stratejilerinin çok boyutlu bir şekilde ele alındığını belirtti. İsrail'in insanlık dışı saldırıları ile ilgili endişeler paylaşılırken, Gazze ile sınırlı kalmayıp daha geniş çapta bir bölgesel savaşa yol açabileceği kaydedildi.

Lübnan'daki Türk Vatandaşları İçin Tahliye Hazırlığı

MSB, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin de hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, daha önceki tahliye operasyonlarındaki başarısına değinerek, bu sürecin de Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yürütüldüğünü belirtti. Gelişmelere göre tahliye süreciyle ilgili bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde İsrail’in Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erdoğan, "Netanyahu, hayallerine Anadolu'yu da katıyor" diyerek, İsrail’in bölgeyi ateşe atma niyetinde olduğunu ve Türkiye'nin bu tehdit karşısında tarafsız kalamayacağını belirtti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *