SPOR

TSYD'den 'havuz' açıklaması: Her üyemize eşit hizmet sunuyoruz!

TSYD, havuz tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, her üyeye eşit hizmet verdiklerini ve bu konuda yanlış anlaşılmaların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), gündeme gelen havuz tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, derneğin muhafazakar kadın üyelerinin rahatsızlık yaşamaması için ayrı bir havuz tahsis ettiği, ancak bu durumun bazı çevreler tarafından eleştiri konusu haline getirildiği belirtildi.

TSYD, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bütün iyi niyetimizle sırf muhafazakar kadın üyelerimizin rahatsız olacağını düşünerek TSYD'de ayrı bir havuzu onlara tahsis etmiştik. Ancak, her seçimde yenilmesine rağmen pes etmeyen bazı çevrelerin bunu bizi yıpratmak için kullanabileceklerini hesaba katmadık. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileriz. TSYD, 61 yıllık geçmişiyle üyeleri arasında asla ayrım yapmayan bir kurumdur. Eşitlik ilkelerine sıkı sıkıya bağlıyız, yasalara ve geleneklere harfiyen uyarız, herkesin yaşam biçimine saygı duyarız."

Açıklamanın devamında, TSYD havuzunun her üyeye eşit şekilde hizmet verdiği bir kez daha vurgulandı ve bu konuda yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi istendi.