Yüksekova'da nehil sazlığı alev alev yandı! Yüksekova'da nehil sazlığı alev alev yandı!

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez'in, Türkiye'nin Sudan'dan domuz eti ithal ettiği yönündeki iddiası, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Çömez, Türkiye’nin Sudan ile 5 ay önce sıfır gümrük vergisiyle domuz eti ithalatı anlaşması yaptığını öne sürerek bu iddiayı sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Ancak bu iddia, sosyal medyada büyük yankı uyandırmasına rağmen resmi makamlarca hızla yalanlandı.

Gündem Yaratan İddia

Çömez’in, Türkiye’nin Sudan’dan sıfır gümrük vergisiyle domuz eti ithal ettiğini iddia etmesi, özellikle son dönemdeki gıda ürünlerinde domuz eti bulunduğuna dair tartışmalarla birleşerek geniş çaplı bir tartışmaya dönüştü. Özellikle ünlü bir köfteci zincirinde domuz eti bulunduğuna dair çıkan söylentiler, bu iddianın daha da fazla dikkat çekmesine neden oldu.

Resmi Açıklama: İddialar Asılsız

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, hızla yayılan bu iddialara karşı resmi bir açıklama yaparak, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Sudan'dan domuz eti ithalatı yapıldığı" yönündeki bilgilerin tamamen asılsız olduğu belirtildi ve bu tür dezenformasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Editör: İrem Nur Kaya