Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ankara'da düzenledikleri ortak basın toplantısında iki ülke ilişkilerini ve geleceğe yönelik hedeflerini değerlendirdi. Erdoğan, "Mısır ile ticaret hacmimizi önümüzdeki beş yıl içinde 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Özellikle enerji alanında bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz" dedi.

İki Ülke Arasında 17 Anlaşma

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Erdoğan ve Sisi'nin huzurunda gerçekleştirilen törende Türkiye ve Mısır arasında sanayi, ticaret, savunma, sağlık, enerji ve çevre gibi birçok alanda 17 işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki işbirliğinin her geçen gün daha da güçleneceğinin sinyalini veriyor.

Erdoğan: "Bölgesel Barış İçin Mısır ile Ortak Duruşumuz Sürüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Mısır’ın bölgesel barış ve istikrara katkı sunduğunu, Filistin konusunda ortak duruş sergilediklerini belirtti. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise Türkiye ile bölgesel konulara çözüm bulmak adına işbirliği yapacaklarını ifade ederek, ziyaretinin iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin gelişeceğinin göstergesi olduğunu vurguladı.