Türkiye ile Mısır arasında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısında ortak bildiri imzalandı. Bildiride, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 2025’te 100. yılına gireceği belirtilerek, ortaklık ve işbirliğinin stratejik düzeye yükseltilmesi yönündeki kararlılık vurgulandı. İki taraf, ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarma hedefi doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

Özgür Özel’den Hulusi Akar’a sert eleştiri: “Kazı Kazan Gibi Kazıdık” Özgür Özel’den Hulusi Akar’a sert eleştiri: “Kazı Kazan Gibi Kazıdık”

Ekonomik ve Siyasi İşbirliği

Bildiride, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi konularında mutabakat sağlandı. Ayrıca enerji, tarım, sivil havacılık, turizm ve gençlik gibi birçok alanda işbirliğinin derinleştirilmesi hedeflendi.

Bölgesel Barış ve İstikrar

Taraflar, Orta Doğu’daki barış ve istikrarı destekleme konusunda işbirliği yapma taahhüdünde bulunurken, Gazze'deki insani krize acil çözüm çağrısında bulundu. Suriye, Libya ve Sudan’da barış ve istikrarın sağlanması için de ortak diplomatik çabaların artırılması gerektiği vurgulandı.

Editör: Sinan Saygı