Türkiye’de Mucize Dokunuş: Ukraynalı Çocuğa Şimdi de Kulak Yapılacak

Savaş mağduru 10 yaşındaki UkraynaMyhailo Popazav, Türkiye’de gördüğü başarılı tıbbi müdahalelerle adeta yeniden doğdu. Daha önce göz kapakları ve ağzı yapılan küçük çocuğa şimdi de kendi dokularından kulak yapılacak.

Yalnız adam evinde vücudunun yarısı yanmış şekilde ölü bulundu Yalnız adam evinde vücudunun yarısı yanmış şekilde ölü bulundu

Savaşın Gölgelerinde Doğan Zor Bir Hayat

Ukrayna’da nadir görülen Ablefaron-Makrostomi Sendromu ile dünyaya gelen Popazav, ülkesindeki savaş nedeniyle 3 yıl önce Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

15 Ameliyat, Yepyeni Bir Yüz

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuğun hem alt hem üst göz kapaklarının, iki kulağının ve saçının olmadığını, ağzının ise normalden çok büyük olduğunu aktardı. Bugüne kadar 15 ameliyat geçiren Popazav’ın yüzü büyük ölçüde yeniden şekillendirildi.

Sıradaki Hedef: Kulak

Prof. Dr. Özkan, “Şimdi sırada kulak yapımı var. Kendi dokularından, büyük ihtimalle kaburgasından alınacak parçalarla dış kulak kepçesi oluşturulacak” dedi.

Mutluluğu Yüzünden Okunuyor

Tedavi sürecinde hem fiziksel hem psikolojik olarak büyük ilerleme kaydeden küçük Myhailo, artık doktorlarıyla şakalaşan, gülen, güvenen bir çocuk. Prof. Özkan, “Artık çok mutlu. Biz onun ailesi olduk” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.