Türkiye Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan, Ankara'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ve 15 kez ameliyat geçiren Tunahan Yılmaz’ı evinde ziyaret etti. Aydoğan, Tunahan'a büyük bir sürpriz yaparak, en çok istediği akülü motoru hediye etti ve hayalini gerçekleştirdi.

9 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İBB'den önemli açıklama... 9 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İBB'den önemli açıklama...

Ancak, aradan çok zaman geçmeden, Adana'da 5 yaşındaki Abbas Haşmet, köpeklerin saldırısına uğradı. Abbas Haşmet, şu an yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Saldırı sonrası aldığı ağır yaralar nedeniyle dört saat süren zorlu bir ameliyat geçiren küçük çocuk, kafasındaki derin ısırık izleri nedeniyle doktorların yoğun müdahalesi altında.

Ferhat Aydoğan, Abbas Haşmet’in ailesiyle iki gündür irtibatta olduğunu ve bugün babası ve doktorlarla görüştüğünü belirtti. Abbas’ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Aydoğan, hayvanseverlere de bir çağrıda bulundu: "Bu çocuk sizin kendi çocuğunuz olsaydı ne yapardınız? Allah muhafaza, bu çocuk hayvanseverlerden birinin evladı olsaydı biz yine aynısını yapar, kendi evladımız gibi acınıza ortak olurduk."

Türkiye'deki başıboş köpek sorunu, yetkililerin ve toplumun dikkatini çeken acil çözüm bekleyen bir mesele olarak gündemdeki yerini koruyor.

Editör: Nehir Durdağı