Göç İdaresi Başkanlığı, son dönemde medyada yer alan "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı var" iddialarına yönelik net bir açıklama yaptı. Başkanlık, Türkiye'deki yasal olarak kalış hakkı bulunan yabancıların sayısını detaylandırarak, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Gerçek Rakamlar Açıklandı

Başkanlığın açıklamasına göre, bugün itibarıyla Türkiye'de 3 milyon 99 bin 524'ü geçici koruma altında bulunan Suriyeliler olmak üzere toplam 4 milyon 425 bin 230 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunuyor. Ayrıca, 221 bin 353 kişi uluslararası koruma kapsamında ve 1 milyon 104 bin 353 kişi ise ikamet izniyle Türkiye'de yaşıyor. Başkanlık, bu rakamların her hafta güncellenerek kamuoyuyla paylaşıldığını ve şeffaf bir şekilde internet sitesinde yer aldığını belirtti.

"Dezenformasyon Amaçlı İddialar"

Açıklamada, uluslararası kuruluşların ve Göç İdaresi'nin verilerine dayanarak, bu tür asılsız iddiaların kamuoyuyla paylaşılmasının iyi niyetle bağdaşmadığı ve dezenformasyon amaçlı olduğu ifade edildi. Özellikle 7 milyon Suriyeli iddiasının gerçek dışı olduğunun altı çizildi.

Uluslararası Veriler Ne Diyor?

Narin'in köyü Tavşantepe ile ilgili 2018'deki haber dikkat çekti! Narin'in köyü Tavşantepe ile ilgili 2018'deki haber dikkat çekti!

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 23,5 milyonluk Suriyeli nüfusun 6,5 milyonu Türkiye, Lübnan, Almanya gibi ülkelerde yaşıyor. Bu veriler ışığında, Türkiye'deki Suriyeli sayısının 7 milyon olduğuna dair iddiaların tamamen uydurma olduğu vurgulandı.

Editör: İrem Nur Kaya