Türkiye, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları nedeniyle mağdur olan halka destek olmak amacıyla 30 ton tıbbi malzeme ve ilaç gönderdi. Yardım uçağı, Beyrut Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'na ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy tarafından karşılanan yardım uçağı, Lübnan’ın sağlık alanındaki acil ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlıyor. Bakan Ebyad, Türkiye'nin İsrail saldırılarının başlamasından itibaren hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve yardımların 48 saat içinde kendilerine ulaştığını belirtti.

Ünlü modelin dişçi kabusu: Uyuşturuldu, kaçırıldı ve tecavüze uğradı Ünlü modelin dişçi kabusu: Uyuşturuldu, kaçırıldı ve tecavüze uğradı

Büyükelçi Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bu insani yardımın gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin, Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Sayda’da inşa edilen Türk Hastanesi’nin tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacağı da açıklandı.

İsrail’in hava saldırıları nedeniyle 558 kişinin hayatını kaybettiği ve 1835 kişinin yaralandığı belirtilirken, Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere yoğun bir göç dalgası yaşanıyor.

Editör: İrem Nur Kaya