Forbes Dergisi, 2024 yılına ait milyarderler listesini yayınladı ve Türkiye'den 28 dolar milyarderi bu prestijli sıralamada yer aldı.

Geçen yılın zirvesinde bulunan İbrahim Erdemoğlu, bu yıl büyük bir servet kaybıyla 10. sıraya gerilerken, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker listenin ilk sırasına yerleşti. Ülker’i, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç ailesi üyeleri takip etti.

2023 yılında, 5.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin iş insanı olan İbrahim Erdemoğlu, SASA polyester hisselerinde yaşanan sert düşüş nedeniyle 2024 listesinde büyük kayıpla 10. sıraya geriledi. Geçtiğimiz yıl 10 TL’ye kadar yükselen SASA hisseleri, bu yıl 4 TL’ye gerileyince Erdemoğlu’nun servetinin yarısından fazlası bu düşüşle eridi.

Forbes listesinde dikkat çeken bir diğer grup ise Koç ailesi oldu. İpek Kıraç, 3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin üçüncü insanı ve en varlıklı kadını unvanını alırken, onu 2.9 milyar dolarlık servetiyle Semahat Sevim Arsel takip etti. Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un oğlu Mustafa Rahmi Koç ise 6. sırada yer alarak ailenin servetini temsil eden isimlerden biri oldu.

Bu yıl listenin zirvesinde yer alan isim ise Murat Ülker oldu. Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak yıllardır Türkiye’nin en güçlü iş insanları arasında bulunan Ülker, 2024 listesinde Türkiye’nin en zengin insanı unvanını kazandı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Holding, uluslararası alanda da büyük yatırımlar yaparak Ülker ailesinin servetini artırdı.

Forbes’in 2024 Milyarderler Listesi, Türkiye’deki iş dünyasının dinamiklerini bir kez daha gözler önüne sererken, ekonomik dalgalanmaların zenginler listesini ne denli etkilediğini de gösterdi.

İşte Türkiye'nin en zengin 28 insanı;

- Murat Ülker(5.1 milyar dolar)

- Şaban Cemil Kazancı(3.2 milyar dolar)

- İpek Kıraç(3 milyar dolar)

Bakırköy hastane bahçesinde dehşet: Eşini öldürüp intihar etti! Bakırköy hastane bahçesinde dehşet: Eşini öldürüp intihar etti!

- Semahat Sevim Arsel(2.9 milyar dolar)

- Erman Ilıcak(2.7 milyar dolar)

- Mustafa Rahmi Koç(2.6 milyar dolar)

- Hamdi Ulukaya(2.5 milyar dolar)

- Ferit Şahenk(2.2 milyar dolar)

- İbrahim Erdemoğlu(2.2 milyar dolar)

- Mehmet Sinan(2.1 milyar dolar)

- Filiz Şahenk(2.1 milyar dolar)

- Ali Erdemoğlu(1.9 milyar dolar)

- Mustafa Küçük(1.9 milyar dolar)

- Nihat Özdemir(1.9 milyar dolar)

- Sezai Bacaksız(1.8 milyar dolar)

- Şefik Yılmaz Dizdar(1.8 milyar dolar)

- Hamdi Akın(1.7 milyar dolar)

- Ahmet Çalık(1.5 milyar dolar)

- Mehmet Aydınlar(1.5 milyar dolar)

- Ali Metin Kazancı(1.4 milyar dolar)

- Bülent Eczacıbaşı(1.3 milyar dolar)

- Selçuk Bayraktar(1.2 milyar dolar)

- Deniz Şahenk(1.2 milyar dolar)

- Aydın Doğan(1.2 milyar dolar)

- Haluk Bayraktar(1.1 milyar dolar)

- Faruk Eczacıbaşı(1.1 milyar dolar)

- Mustafa Latif Topbaş(1.1 milyar dolar)

- Murat Vargı(1.1 milyar dolar)

Editör: Nehir Durdağı