Türkiye’nin köklü çay markalarından biri konkordato talebinde bulundu. Şirket konkordato için mahkemeye başvurdu.

TİREBOLU 42'DEN KONKORDATO BAŞVURUSU

Tirebolu 42 çay markası, mali krizler dolayısıyla konkordato başvurusunda bulundu. 1905'te kurulan ve Giresun yöresinin kültürel mirasını yaşatma amacı taşıyan Tirebolu 42, son ekonomik zorluklar nedeniyle büyük bir mali sıkıntıya düştü.

Ekran Goruntusu 2024 08 07 200613

TÜRKİYE'NİN KÖKLÜ MARKALARINDAN

Tirebolu 42, adını 42. Alay’dan alıyor; bu alay, 1876’da Tirebolu’da doğan ve Sakarya Muharebesi'nde kahramanlık gösteren Hüseyin Avni Bey tarafından kurulmuştu. Hüseyin Avni Bey, bu alayda şehit düşmüş ve 42. Alay, bu başarısı ile anılmaktadır.

15 GÜN SÜRE TANINDI

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 hakkında konkordato kararı verdi. Mahkeme, alacaklılara alacaklarını bildirmeleri için 15 gün süre tanıdı. Alacaklılar, konkordato komiserliğine alacak bildirimlerini belirtilen adres üzerinden yapabilecekler. Bildirim süresinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!

Küresel ekonomik kriz, birçok şirketin mali yapılarını olumsuz etkiliyor. Tirebolu 42'nin konkordato ilanı, bu krizin bölgede ne kadar derin izler bıraktığını gösteriyor. Firma, bu süreçle birlikte borçlarını ödemek ve finansal yapısını yeniden düzenlemek için adımlar atmayı hedefliyor.

Editör: İrem Nur Kaya