Pandemi döneminde başlayan ekonomik sıkıntılar ve finansmana erişim sorunları, geçtiğimiz yıl başlayan parasal sıkılaşma sürecinin etkisiyle zirveye ulaştı. Türkiye’nin önde gelen birçok şirketi, yüksek faiz oranları nedeniyle peş peşe iflas başvurusu yaparken, en son iflas haberi 200’den fazla şubesi bulunan bir gıda devi tarafından açıklandı.

2021 yılında mali zorluklarla karşılaşarak konkordato talep eden bu şirket, buna rağmen yurt içindeki şube ağını genişletmeye devam etti. Mahkeme, konkordato başvurusunun ardından şirketin mali durumunu incelemek amacıyla bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar tarafından hazırlanan raporda, şirketin yeniden toparlanmasının zor olduğu belirtildi.

Yapılan duruşmada, bu raporun ışığında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. İflas kararının ardından, şirketin kamu kaynakları ve çok sayıda çalışanın ödemelerini henüz alamadığı ortaya çıktı.

ŞUBELERDE ÇALIŞMALAR DURDURULDU

İhracatta rekor: 9 ayda geçen yılın rakamına ulaşıldı İhracatta rekor: 9 ayda geçen yılın rakamına ulaşıldı

İflas kararının ardından Maksul Gıda, ilk aşamada 200 şubesinden 150’sinin faaliyetlerine son verdi. Geçtiğimiz haftalarda ise kalan şubelerinde de çalışmalarını durdurdu. Hızla büyüyerek sektördeki rekabetçi konumunu güçlendiren şirketin aniden iflas etmesi, endişelere yol açtı. Uzun süredir maaşlarını alamadıklarını belirten yaklaşık 200 çalışan, şirkette yaşanan gelişmeler nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Editör: İrem Nur Kaya