Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleşen terör saldırısının ardından sosyal medyada yalan haber ve rehine görüntüleri paylaşan 30 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9 ilde yürütülen soruşturmada, suç teşkil eden paylaşımlar için Twitter’ın mahkeme kararlarını uyguladığını belirtti.
Yalan Bilgi Paylaşanlar Hakkında Yargı Süreci Başladı
TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesini hedef alan saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi ise yaralanmıştı. Bu olay sonrasında sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerle ilgili soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yasal yetkilerini kullanarak suç teşkil eden içeriklerin kaldırılması için mahkeme kararları doğrultusunda sosyal medya şirketlerine talepte bulunduğunu belirtti.
Yargı Reformu ve Ceza Mevzuatında Yeni Düzenlemeler Yolda
Bakan Tunç ayrıca, tamamlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili detayları paylaştı. İlk paketin ceza mevzuatına ilişkin olacağını belirten Tunç, "Kamu düzenini ihlal eden suçlar, trafik güvenliğini tehlikeye atan ihlaller gibi toplumda rahatsızlık uyandıran suçlar için caydırıcı düzenlemeler getirilecek," dedi. Tunç, cezasızlık algısını ortadan kaldıracak ve yargı süreçlerini hızlandıracak bu düzenlemelerle, sanığın geçmiş suç eğilimlerinin de dikkate alınacağını ifade etti.