GÜNDEM

TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi!

Ankara’daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan hain saldırıyı PKK üstlendi. Saldırının nedeni olarak İHA'ların terör örgütüne etkisi gösterildi.

 Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını PKK üstlendi. Örgüt, saldırıyı “Asya Ali” kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ve “Rojger Helin” kod adlı Ali Örek’in gerçekleştirdiğini açıkladı. TUSAŞ’ın stratejik önemine vurgu yapan PKK, saldırının sebebini kurumun ürettiği İHA’ların örgüt üzerindeki etkisi olarak nitelendirdi.

"Sözde Ölümsüzler Taburu" Hedef Gözetmiş

 PKK’nın açıklamasında saldırıyı, stratejik hedeflere yönelik olarak görevlendirilen “sözde Ölümsüzler Taburu” adlı intihar timinin üstlendiği belirtildi. TUSAŞ’ın askeri bir hedef olarak görülmesinin sebebi ise geliştirdiği insansız hava araçlarının (İHA) örgüte karşı kullanılmasına dayandırıldı.

Öcalan’a Atıf Dikkat Çekti

 Açıklamada ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın dört yıllık sessizlik sonrası kamuoyuna yansıyan mesajının, örgüt için önem taşıdığı ve bu mesajın “değerlendirilecek bir gelişme” olduğu ifade edildi.

 Bu saldırı, Türkiye’nin terörle mücadelesinde teknolojik başarısını hedef alan bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bu saldırılarla ülkenin stratejik yatırımları üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor.