Tuzla'da kazı çalışmaları sırasında meydana gelen göçük, iki işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

Göçükte İki İşçi Hayatını Kaybetti

Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan çevre mühendisi Cengiz Ö. (46) ve işçi Salih İ. (46) için yapılan arama-kurtarma çalışmalarında, AFAD ve itfaiye ekipleri işçilerin cansız bedenlerine ulaştı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Heyelan ve Altyapı İnşaatı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, göçüğün sivil bir inşaat sahasında, müstakil bir evin altyapı çalışmaları sırasında meydana geldiği bildirildi. İstanbul İtfaiyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İSKİ'den Göçükle İlgili Açıklama

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ise yaptığı açıklamada, göçük olayının İSKİ ile ilgili olmadığını belirtti. "Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken oluşmuştur. İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Narin'in otopsisinde tespit edilen detay Türkiye'yi ayağa kaldıracak! Narin'in otopsisinde tespit edilen detay Türkiye'yi ayağa kaldıracak!

Dört Kişi Gözaltında

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği için 5-6 metre derinliğe indikleri sırada göçük meydana geldi. Kazı sırasında bulunan E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri ile S.A. ve K.A. isimli kırıcı operatörleri gözaltına alındı. Müteahhit M.Z.V.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Yakalanan şüpheliler, 'iş kazası' suçundan adli makamlara sevk edildi.

Editör: Nehir Durdağı