Ayvalık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hafta sonu ile birleşmesiyle oluşan 3 günlük tatil, Türk tatilcileri Yunanistan’ın popüler Ege adalarına yönlendirdi. Özellikle Midilli Adası'na gitmek isteyen tatilciler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’na akın etti. Zaman zaman bir kilometreyi aşan kuyruklar oluşurken, tatilciler yeşil pasaport ve kapıda vize kolaylıklarından yararlandı.

Ayvalıklı turizmci Nevzat Turhan, bu yoğun ilgiyi Midilli Adası’nın yakınlığı ve uygun fiyatlarına bağladı. Turhan, "Midilli Adası, kültürü ve fiyatlarıyla Türk tatilciler için cazip bir destinasyon. Ayvalık’tan sadece 45 dakikada ulaşılabilen ada, özellikle kısa tatillerde tercih ediliyor. Kapıda vize uygulamasının da bu talebi artırdığını düşünüyoruz" dedi.

Feribot seferleri düzenleyen işletmeci Ali Jale ise, Zafer Bayramı tatilinin yoğunluğa neden olduğunu belirterek, "3 günlük bu tatilde 10-15 sefer düzenleyerek 2 bin ile 3 bin kişinin Midilli Adası’na geçişini sağlamayı planlıyoruz," dedi. Ayrıca, kapıda vize uygulamasının 31 Mart 2025 tarihine kadar uzatıldığını ve bu sayede kış aylarında da Midilli’ye olan ilginin süreceğini öngördüğünü ifade etti.

Sıla bebeği istismardan tutuklanan 13 yaşındaki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı! Sıla bebeği istismardan tutuklanan 13 yaşındaki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı!

Yurt dışı harçlarının artmasının ise Yunan adalarına olan ilgiyi azaltmadığını vurgulayan Jale, "Misafirlerimizin çoğu Midilli’de birkaç gün konakladığı için harç farkı çok hissedilmedi. Ancak kışın günübirlik geçişlerde bu farkın daha belirgin olabileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.