Rangers-Dynamo Kiev Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde, VAR hakemi Bartosz Frankowski ve yardımcısı Tomasz Musial’ın alkollü halde yol tabelası çalması, hakemlerin 30 Haziran 2025’e kadar futboldan men edilmesiyle sonuçlandı. Polonya'nın Lublin kentinde 6 Ağustos gecesi yaşanan olayda, iki hakemin güvenlik kameralarına yakalandığı belirtildi.

Erman Toroğlu'ndan çok konuşulacak Atatürk açıklaması Erman Toroğlu'ndan çok konuşulacak Atatürk açıklaması

Güvenlik Kameralarına Yakalandılar

 Frankowski ve Musial, maç öncesi gece saat 01:40’ta bir arkadaşlarıyla birlikte bir yol tabelasını yerinden sökerek çalmaya çalışırken güvenlik kameralarına yansıdı. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan testte, her iki hakemin kanında 1.5 promil alkol tespit edildi. Polis tarafından ayılma merkezine götürülen hakemlerin disiplinsiz hareketi, UEFA tarafından hızla ele alındı.

UEFA'dan Ağır Yaptırım: 2025'e Kadar Men

 UEFA Disiplin Kurulu, hakemlerin "temel davranış kurallarını ihlal ettiği" gerekçesiyle Frankowski ve Musial’i futboldan men etme kararı aldı. Kararın ardından Polonya Futbol Federasyonu ise maçlar için yeni hakem görevlendirdi. Özellikle Avrupa Şampiyonaları'nda tecrübesiyle tanınan Frankowski, 22 yıllık kariyerini olumsuz etkileyen bu olay nedeniyle pişmanlık dile getirdi.

"Sadece Aptalca Bir Şakaydı"

 Frankowski, olay sonrası yaptığı açıklamada, "22 yıllık kariyerimi bir anlık aptallıkla mahvettim. Yol çalışması yapılan yerdeki tabelayı alırken bunun bu kadar ciddi sonuçları olacağını düşünmedik. Saldırgan bir tavır içinde değildik; sadece aptalca bir şakaydı," dedi. Ayrıca, yaşanan olayın kariyerine gölge düşürdüğünü ve profesyonellikten uzak bir davranış sergilediğini belirterek pişmanlığını dile getirdi.

 Olay, UEFA ve futbol dünyasında geniş yankı uyandırırken, yetkililer disiplinin önemine bir kez daha dikkat çekti.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı