MAGAZİN

Ufuk Özkan'dan 'nafaka' isyanı: 'Asla ödeyemem'

Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 2 yıl önce boşandığı eşine nafaka düşürme davası açtı. Nafaka için Özkan'dan 114 bin TL talep edildi.

Bir dönemin popüler dizisi 'Geniş Aile'de 'Cevahir' karakteriyle tanınan oyuncu Ufuk Özkan, yanlış diyet sonucu siroza yakalanmış ve zorlu bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştu. Ancak son günlerde, eşiyle yaşadığı nafaka sorunu ile gündeme geldi.

Ufuk Özkan, 2005 yılında Nazan Güneş ile evlenmiş, iki yıl önce ise tek celsede boşanmıştı. Eski eşinden bir oğlu olan Özkan, nafaka miktarının sürekli artmasından şikayet etti. Uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan Özkan, artık yalnızca tiyatro sahnelerinde yer aldığını belirtti. Nafaka miktarının 45 bin TL'den 114 bin TL'ye çıkması üzerine zor durumda kaldığını ifade eden Özkan, nafaka düşürme davası açtığını açıkladı: “Ben ayda 114 bin TL kazanmıyorum ki, nafakayı nasıl ödeyeyim?”

49 yaşındaki oyuncu, sağlık nedenleriyle dizi projelerinden uzak durduğunu ve bu durumun gelirini ciddi şekilde etkilediğini dile getirdi. “Tiyatro yapıyorum ama gelirim, dizi dönemlerimle kıyaslandığında çok düştü. Sağlığımın değerini yaşadıklarımdan sonra daha iyi anladım” dedi. Özkan, sosyal hayatının da kısıtlı olduğunu ve işten eve dönen biri olarak yaşadığını vurguladı.