İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalama sırasında yaşanan silahlı saldırıda kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) şehit oldu, bir polis memuru ve saldırganın annesi yaralandı. Olayın ardından kaçmaya çalışan şüpheli Y.E.Ç. yaralı olarak gözaltına alındı.

Motosiklet Hırsızlığı Şüphelisi Aranıyordu

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç.’yi yakalamak için Ihlamurkuyu Mahallesi’nde operasyon başlattı. Şüpheli, daha önce “motosiklet hırsızlığı” suçundan yakalanmış, ancak firar etmişti. Polis ekipleri tarafından yakalanmak istenen şüpheli, yaşanan arbede sırasında polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı.

Polis Memuru Şeyda Yılmaz Şehit Oldu

Şüphelinin açtığı ateşte ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda yaralanan polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G.’nin tedavileri hastanede devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama ve Taziye Mesajı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaşanan acı olayın ardından bir açıklama yaparak şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, "Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz," denildi. Ayrıca, Y.E.Ç. hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Olay Anı Güvenlik Kamerasında

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı, ancak şüphelinin polis memurunun silahını alarak ateş açtığı ve polislerin karşılık verdiği anlar yer alıyor. Şüpheli, ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, yaralanan polis memurunun yanına diğer polis arkadaşlarının koşarak geldiği görülüyor.

Ardahan'da feci kaza: 1 ölü, 11 yaralı Ardahan'da feci kaza: 1 ölü, 11 yaralı

Editör: İrem Nur Kaya