MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor

Üniversite adayları için büyük gün geldi! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi bugün itibariyle başladı. 2 Ağustos'a kadar sürecek bu süreçte, adaylar hayallerindeki üniversite ve bölümü seçmek için önemli bir karar aşamasında bulunacaklar.

Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın yer aldığı yükseköğretim kurumlarına yapılacak tercihlerin, "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor. Adaylar, yarın yayımlanacak olan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle inceleyerek tercihlerine yön verebilirler.

Bu yıl, 8-9 Haziran tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ise 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı.

Adaylar için tercih sürecinin kritik bir öneme sahip olduğu bu dönemde, kılavuzda belirtilen bilgileri dikkate almaları büyük önem taşıyor. Üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşmak için, doğru tercih stratejileri ile başarılı bir sonuç elde edebilirler.

Editör: Nehir Durdağı