İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Ünlü araştırmacı seçimin sonucunu açıkladı ve ekledi: Aksini söyleyen olursa hesaplaşmaya hazırım!

Ünlü araştırmacı seçimin sonucunu açıkladı ve ekledi: Aksini söyleyen olursa hesaplaşmaya hazırım!

Kamuoyu araştırmacısı SONAR'ın başkanı Hakan Bayrakçı, son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı ve iddialı sözler söyledi.

Kamuoyu araştırmacısı SONAR'ın başkanı Hakan Bayrakçı, son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı ve iddialı konuştu.

Bayrakçı, CNN Türk'te katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde AK Parti ve CHP'ye bir yöneliş oldu. AK Parti 40'ın ya altı ya da üstü civarına geldi. CHP de 30'un biraz üstüne ya da altına geldi. 

MHP dendiği kadar az oy almayacak. Yeniden Refah'ın da 2'ye kadar katkısı var. DSP'de bazıları çok eleştirdi ama 400-500 bine yakın oy ki bu da yüzde 1'e tekabül eder. Cumhur İttifakı ile ilgili bazı muhalif kesimleri barıştırdı diyebilirim.

Millet İttifakı'nda durum CHP'de oy artışı var, adayın Kılıçdaroğlu olmasından dolayı. DEVA'nın 1 puan, Gelecek'in daha az bir katkısı var Saadet ile birlikte 3 puan bir katkı oluyor. 

Ankara 1. bölgede adaylar nedeniyle sıkıntı çekecek ama Erzincan'da Sarıgül sebebiyle vekil çıkaracaklar. İYİ Parti iyi bir çıkıştaydı ve duraksamaya geçti. Kendi ölçülerinde gücünü koruyor.

SONAR'ın tespiti bu. Sinan Oğan yükseldi. Eğer seçmende 2'li polarizasyon olmasaydı Muharrem İnce 8-9'dan aşağı olmazdı. 

Bizim rakamlarımız 1, -1, 5 olarak aşağı ve yukarı da oynayabilir. Ben bu rakamlara kefilim. Aksini söyleyen herkesle de hesaplaşmaya hazırım. İstatistikte bir kural vardır. Az rakamlar daha az, çok rakamlar daha çok çıkar. 

Dün bile anketi yapıldı bunun. 42 ilde yapıldı. Burada anketörümüzü anketi yaparken dinleyebiliyoruz. Hepsini canlı da dinledim. 

Yurt dışı oyları yüzde 0, 6 boyutunda Erdoğan lehine bir avantaj getirebilir. Tabi yurt dışı oylarında bir değişim yoksa. Yurt dışı Kemal Bey'e artı vermez. 

Bu ankete göre Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanması mümkün değil. Muharrem İnce'yi 31 demiştim 31 aldı ve tam bilmiştim.

Seçim ikinci tura gelirse... Her seçim kendi ölçüleri içinde yeniden kuruluyor. Erdoğan en güçlü zamanında yüzde 52 almış. Nasıl bu ortamda alacak denirse, her seçim kendi kuralları içinde yeniden oluşuyor. Kemal Bey'in adaylığı bu seçimi muhalefet için zora sokmuştur." 


 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *