Ekonomist Mert Başaran, parasını güvenli limana çekmek ve hangi yatırım aracına para yatıracağını kara kara düşünen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

"ARSA VE BÜYÜK EVLER HER ZAMAN DEĞERLİDİR"

Başaran, sosyal medyada bir takipçisinin Mercedes aracını satıp konut almayı düşündüğünü belirtmesinin ardından, konut yatırımlarının uzun vadede kârlı olabileceğini belirtti. Başaran, “Eski sitelerdeki arsa ve büyük evler her zaman değerlidir. Okullarda bu konuda yeterli bilgi verilmez” diyerek mülk yatırımlarına yönelmenin önemini vurguladı.

FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı

Konut piyasalarının hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Başaran, daha önce konut almanın tam zamanı olduğunu ve maliyetlerin artması nedeniyle gelecekte uygun fiyatlı konut bulmanın zorlaşacağını belirtmişti.

Başaran, programında zenginler ile fakirler arasındaki düşünce farklarını da açıkladı. Zenginlerin genellikle maddi varlıklarını sergilemekten kaçındığını, fakir kafa yapısına sahip kişilerin ise bunu sıkça yaptığını söyledi.

"TEKRAR TARİHİ ZİRVEYE GELDİĞİNDE YÜZDE 100 KAZANMIŞ OLURSUNUZ"

Yatırım önerilerinde bulunan Başaran, borsa hakkında da tavsiyelerde bulundu. “Borsaya girin demiyorum ama 3 - 4 ay önce girdiyseniz ve iyi firmalardan oluşan bir portföyünüz varsa, %50 düştü diye satmak yerine ufak ufak alırsanız, tekrar tarihi zirveye geldiğinde yüzde 100 kazanmış olursunuz” şeklinde konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya