Ünlü otomobil firması iflas bayrağını çekmenin kıyısına geldi. Mahkemeden herkesi şaşırtan karar ise kısa bir süre önce geldi.

ÜRETİME ARA VERDİLER

Elektrikli otomobilleriyle tanınan Human Horizons HiPhi, premium segmentteki araba satışlarında beklediği performansı elde edemedi. Rakiplerinin de arayı açması ile zarar eden firma, geçtiğimiz aylarda üretime 6 aylık bir ara verme kararı aldı.

İFLASIN KIYISINDALAR

Nakit sıkıntısı, maaşların geç ödenmesi ve iptal edilen ikramiyelerle birlikte şirket, ciddi bir iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ekonomik zorlukları aşamayan firma, iflas öncesi yeniden yapılandırma talebinde bulundu. Çin'in Yancheng şehrindeki mahkemeye başvuran Human Horizons, Nisan ayında borçlarını ödeyemeyeceğini açıkladı. Mahkeme, firmanın finansal durumunu denetlemek üzere bir yönetici atayacağını bildirdi.

ÇİN DESTEĞİNİ ÇEKTİ

İki sigara grubuna daha zam geldi İki sigara grubuna daha zam geldi

Human Horizons'un yaşadığı kriz, Çin otomobil pazarındaki genel zorlukları da gözler önüne seriyor. 2022'de devlet destekli elektrikli araç sübvansiyonlarının sona ermesi ve ekonomik durgunluk, tüketici talebinde azalmaya neden oldu. Bu durum, fiyat rekabetiyle birlikte birçok otomobil markasının kriz yaşamasına yol açtı ve sektördeki küçük oyuncular da etkilenmiş oldu.

Editör: İrem Nur Kaya