Türk televizyon ve tiyatro dünyasının sevilen isimlerinden Vural Çelik, 51 yaşında hayatını kaybetti. "Bir Demet Tiyatro", "Avrupa Yakası", "Yahşi Cazibe", "Seksenler" ve "Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım" gibi pek çok popüler yapımda rol alan oyuncunun vefatı, sanat camiasını yasa boğdu.

Antalya'da çiçek fotoğrafı tartışması: Çiçekçi Eşref Yunus Yıldırıcı'nın beyin ölümü gerçekleşti! Antalya'da çiçek fotoğrafı tartışması: Çiçekçi Eşref Yunus Yıldırıcı'nın beyin ölümü gerçekleşti!

Acı haberi ünlü yapımcı ve senarist Birol Güven, sosyal medya hesabından duyurdu. Güven, "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" ifadeleriyle Çelik’in vefatını duyurarak sevenlerini hüzne boğdu.

Vural Çelik, ölümünden iki gün önce hastane odasından paylaştığı gönderiyle takipçilerine seslenmişti. Çelik’in beklenmedik ölümü, yakınları ve hayranları arasında derin bir üzüntüye yol açtı.

Vural Çelik Yaşam

Çelik, kariyeri boyunca Türk izleyicisinin gönlünde taht kurmuştu. Özellikle "Avrupa Yakası" dizisindeki Kubilay karakteri ile tanınan oyuncu, yetenekleri ve samimi tavrıyla tiyatro sahneleri ve televizyon ekranlarında izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı.

Vural Çelik Kimdir?

18 Mart 1973 taihinde Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Orduludur. Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydi. Bir arkadaşı, Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledikten sonra 1989 yılında başvuru yaptı ve kabul edildi. Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdi. Orada sanat yönetmeni olan Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı.
Ata Demirer'in tavsiyesiyle Avrupa Yakası dizisine girdi, Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterlerini canlandırdı. En son oynadığı dizi Seksenler dizisidir. Seksenler dizisinde Niyazi karakterini oynamıştır.

Editör: Nehir Durdağı