DÜNYA

Ünlü sigara markası iflasın eşiğinde

Dev sigara üreticisi iflasın eşiğin geldi. 23 yıldır faaliyet gösteren şirketin ekonomik zorluklara daha fazla dayanamadığı ortaya çıktı.

23 yıldır faaliyet gösteren sigara şirketi iflas başvurusunda bulundu.

2001'de kurulan Almanya'da sigara üreticisi TMCC (Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi), iflas başvurusu yaptı. Achern merkezli şirket, Offenburg Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunu yaparken, iflas işlemlerinin ilk adımları da atılmaya başlandı.

İFLAS BAŞVURUSU YAPTILAR

Alman ekonomisindeki sorunlar yüzünden pek çok firma iflas ile karşı karşıya geldi. Geçici iflas yöneticisi Dirk Pehl’in Achern'deki hukuk firması Schultze & Braun'un sözcüsü Matthias Braun, yaptığı açıklamada operasyonların devam edeceğini ve 40'tan fazla çalışanın işlerinin şu anda güvence altında olduğunu belirtti.

ÇALIŞANLARI RAHATLATTILAR

Ücret ve maaşların, Federal Çalışma Ajansı'nın iflas yardımı sayesinde Ekim ayına kadar ödeneceği ifade edilmesiyle çalışanlar derin bir nefes aldı.

İflasın birçok nedeni olduğu bildiriliyor. Bunlar arasında, sigara paketleri için önceden ödenmesi gereken yüksek vergi pulları, arızalı makineler nedeniyle yaşanan üretim kaybı ve tütün tüketicilerinin isteksizliği olduğu iddia edildi.

Matthias Braun, "Bu nispeten basit bir iş, ancak büyük bir zorluk" şeklinde değerlendirdi. Şirket, üretim kayıpları nedeniyle her gün önemli miktarda gelir kaybetmekte ve tütün endüstrisi için ara finansman sağlamak giderek zorlaşmakta.